נקודות העצירה מציעות אפשרות נוספת להוראה עם סרטוני בריינפופ, אשר הופכת את הצפייה בהם לפעילה. במקום לצפות בסרטון מתחילתו ועד סופו, אנו מציעים לעצור בנקודות מסוימות ולשאול את התלמידים שאלות. השאלות שומרות על המיקוד ועל הערנות של התלמידים, וכך גם אנחנו, המורים, יכולים לוודא שהתלמידים הבינו.

נוסף על השאלות המוצעות במהלך הצפייה, אנו מציעים גם שאלות שאפשר לשאול לפני הצפייה בסרטון, וגם שאלות לדיון לאחר הצפייה. ליד כל שאלה ציינו איזו מיומנות למידה נדרשת מהתלמידים, למשל השוואה, זיהוי גורמים והשלכות וגם הסקת מסקנות וטיעון. לרוב נקודות העצירה מצורף טיפ למורה המתייחס לסצנה ייחודית בסרטון, אשר ממנה אפשר לפתח דיון בכיתה או להעמיק את הלמידה בנושא.

 איך עובדים עם נקודות העצירה?

שאלות לדיון לפני הצפייה

השתמשו בשאלות אלה כדי לבדוק את הידע הקודם של התלמידים, כדי לעורר סקרנות, וכדי לחבר אותם לנושא השיעור. השאלות יעזרו לכם למפות את הידע הקודם של התלמידים בכיתה, ולהתחיל את השיעור מנקודת הפתיחה המתאימה ביותר לכיתתכם. אתם כמובן גם יכולים לחבר שאלות נוספות משלכם.

שאלות לתלמידים במהלך הצפייה (נקודות עצירה)

שאלות אלו משמשות סיכום של הנושאים שהוצגו בסרטון עד לאותה הנקודה. אנו מציעים לצפות בסרטון עד לתזמון המצוין, ולהציג בפני התלמידים את השאלה. שאלות אלו הן שאלות ידע, ומטרתן לבדוק קשב ולוודא הבנה בקרב התלמידים. אם התלמידים הקשיבו לסרטון והבינו את מה שהוצג בו, הם יוכלו לענות על השאלות בקלות.

שאלות לסיכום לאחר הצפייה

מטרת שאלות אלו היא לעורר דיון המבוסס על הנושאים שהוצגו בסרטון, לעודד את התלמידים לחשוב על מה שלמדו, ולתת פתח לדיון מעמיק יותר בנושא. שאלות אלו דורשות, לרוב, רמת חשיבה מעמיקה יותר והופכות את הידע הסביל לידע פעיל ומשמעותי יותר לתלמידים.

טיפ למורה

בטיפ למורה אנו מפנים את המורים לסצנה מסוימת בסרטון שיש בה המחשה ויזואלית טובה, היכולה לשמש פתח לדיון או לפעילות נוספת עם התלמידים. אם יש לכם רעיונות לטיפים נוספים, אתם מוזמנים לשלוח לנו, ונשמח לשתף את כולם!

 

הצעות נוספות

  • אפשר להשתמש בשאלות המוצעות בנקודות העצירה כפי שהן, אך אתם יכולים כמובן להוסיף ולכתוב שאלות משלכם בהתאם לצורך.
  • הנחו את התלמידים לקבוע נקודות עצירה משלהם לסרטון מסוים. בקשו מהתלמידים להסביר מדוע בחרו לעצור דווקא בתזמון זה, וכן בקשו לכתוב שאלות או הערות בעקבות הנאמר בסרטון. אפשר להשתמש בדף תבנית לנקודות העצירה.
  • אנו ממליצים להשתמש בשאלות כחלק מתהליך הצפייה בסרטון, אך אפשר לעשות בהן שימוש גם בסיום הצפייה בסרטון, כמשימת כיתה או כשיעורי בית.
  •  

מעוניינים ברעיונות נוספים או בהדרכה לצוות? פנו אלינו  

 

לסרטון אודות נקודות עצירה לחצו כאן!